Gårdagens äventyr i bilder...


Gårdagen blev en mycket lyckad dag. En liten tjej-kväll hemma hos Jennie satt på sin plats efter flera timmars ridande i kylan och några Gossip Girl avsnitt.
 


Jag är kär i röda accesoarer!! Diadem, skärp, spännen, röda nagla, <3.



Väldigt mörk bild tyvärr. Lackleggings, lång svart T-shirt, vita knästrumpor, rött diadem och rött skärp.


   
Taccopaj-tillagningen.         Dukat och klart!                Jultomten var där.

   
   Me goes crazy!                         Singstar!                    Lovi släpper loss.


Mycket kan mina vänner, men inte allt. De kan till exempel INTE låta mig vinna en enda låt i Singstar. Jag är ju född till stjärna, ändå vinner jag aldrig, suck, HATA tondövhet. ;-)

NYÅRSAFTON!


Wow, i morgon är det nyårsafton, jag har nog inte fattat någonting. Åren går snabbare och snabbare, kan det vara av den anledning som jag hörde om på radion. En klok man sa att tiden går snabbare för att när man är 7 år, så är ett år bara en 1/7 av livet, men när man är 45 så är ett år bara en 1/45 av livet. Kan det vara därför jag tycker att det går så snabt, jag håller på att bli gammal :P 
Nej, jag tror nog inte det. Jag tror att tiden går fort när man har mycket att göra, det har jag minst sagt haft i år.
Våren kommer jag inte ihåg så mycket av, den var kort och koncis. Bortsett från min sammanstrålning med M den 7:e Mars så var våren ganska intetsägande.
Sommaren var, inte så värsta händelserik, men dock lärorik! Olivia tog sitt första sommarjobb. Olivia lärde sig att när man bara har en häst att rida, och den blir skadad, så finns det inte så mycket mer att rida på. Hon lärde sig dessutom att livet är orättvist, och att en knäskada drabbar just henne för att hon inte ska kunna träna. Underbart! 
Om jag bortser från all bitterhet, bjöd sommaren på solglimtar, en underbar pojkvän, fantastiska vänner och ett trevligt sommarhus vid havet slår aldrig fel.
Hösten har vart den period under mitt liv som har vart mest innehållsrik. Jag fick en ny häst, slutade med innebandyn (tills det att mitt knä är okej, vilket det aldrig kommer att bli om inte ett mirakel sker), och hockeyn drog igång. Uppe på allt detta så började jag mitt sista år på gymnasiet, underbart!! En hel termin full med läxor, prov, prov och prov. Jag har nog aldrig slitit så här mycket med skolan som jag har gjort i år, har det lönat sig? Ja, faktiskt. Det är svårt att veta vart man har sina känslor, men just nu känns det som att alla timmar med näsan i skolböckerna var värt det. Kanske.
Vintern har hittils vart bra, den fortsätter ju ett litet tag till, men det känns som att ett lov från skolan satt där det skulle. Jag känner mig helt utpumpad, trött, lat och inte alls i form. Lovet är helt enkelt underbart!


I morogn är det som sagt nyårsafton. Jag har faktiskt redan listat ut vad jag ska ha på mig, en bild kommer troligtvis i morogn. För er som ska på någon bonne-party med snusande killar, iklädda röd-rutiga skjortor och jeans säger jag bara , STACKARS ER! Jag satt i den sitsen förra året och väljder därför i år att gå på ett elegant 18 års party hemma hos Maja. I det huset kan inget gå snett och jag lovar att det nya året inte kan få en bättre invigning än så!

Den bästa nyårslösningen till ett jobbigt klädval kan vara att uppsöka Gina Tricots REA. Där kan man fynda en "engångsklänning" runt hundringen. Ja, man får inte mer än en engångsklänning för en hundring, men det kanske duger för ett sunkigt nyårsparty eller på en klubb? Vem vet. Den som lever får se ;-) 


REA REA REA REA


REA
överallt, REA varje dag, REA mera, det blir bara flera, det är REA!!! och jag har inte ens vart iväg för att kolla upp utbudet... :-( Dåligt Olivia .

Sorligt med sant, min första REA-dag blir i lilla Stenungsund i morgon. Jag ska inte hänga läpp för det utan nu ska jag verkligen försöka att hitta det jag vill ha, och inte det som är billigare än vanligt.

På min lista står följande:

- Röda surumpbyxor, mycket färg och lite transparent! Hoppas att jag ska finna på Lindex eller Kapp Ahl.
- Svart trenchcoat, min dröm kommer jag inte hitta i morogn, det blir till stan för att leta.
- Diadem i alla dess färger, Gina Tricot brukar alltid rea ut sina, ni vet vart ni hittar mig ;-)
- En svart kjol i samma stil som hos Upper East Sidarnes drottning  B.
- Värmande, långa strumpor som kan värma mina ben i vinterkylan.



Jag ska verkligen försöka i år, försöka att inte komma hem med en fullsmockad påse med massa onödigheter som ingen vill ha (kanske därför de finns på rean?), jag ska försöka behärska mitt sinne för pengar lite bättre i år. :-) 
Önska mig lycka till ;-)

Äntligen 18 år!

VÄLKOMEN IN I VUXENVÄRLDEN OLIVIA JANZON!

Livet leker, jag är 18, världens underbaraste M har vart i min säng hela natten och dessutom vart med mig och ridit på Kasper under dagen, jag har fantastiska vänner och en mysig familj!!!  wooo :-)
Jag tror dessutom att jag ska testa mitt knä ( ny skridskor ) på isen idag, blunda och hoppas på det bästa !!


         
Vännerna tar för sig.            M och Henrik.                 Rostbiff, mums!                 Presenter.


       
    Prestent från Mor          Övriga prestener.          Vackert från Helen.      Gåva från farföräldrarna.


Ny uppdatering:

Precis hemkommen ifrån hockeyn nu. Mitt knä är inget vidare och det känns som att livet inte alls leker längre. Suck. Jag ska försöka pigga upp mig med några avsnitt av Gossip Girl och LINDOR kulor ( fick av M ).
God kväll!


Jul-bilder

  
Här kommer lite bilder från årets julafton, trevligt värre!! :-)





          

God Jul och God Fortsättning


Bara 2 dagar kvar tills jag fyller 18 år, ÄNTLIGEN! Ska bli härligt :-)
Dagen kommer att firas med 15 gäster(släkt och kompisar) + familjen. Trevligt! 


Julaftonen är nu över och det dröjer olyckligtsvis ett helt år tills nästa jul, snyft! Julen är en fin högtid, hela familjen är ledig och hemma, jag är ledig från skolan, maten och allt godis är syndigt gott, man vet att man snart fyller år, bra TV program och man får se sina kompisar på julaftonen (om man går till kyrkan) :) 
Dagen började med frukost, strax efter klockan tio var det dags för den tradtionella julritten, jag, pappa och min bror Acke sadlade varsin häst och stack ut på en sväng. När vi kom tillbaka stog julgröten och väntade på det lunchdukade bordet. Sedan var det lite rimskrivande, väntande på Kalle, och till slut började Kalle Anka och hans vänner, min favorit är helt klart tomteverkastaden, så bra!! Vid fem-tiden dök Henrik upp och då var det julbord, mums. Favoriten är nog rödbetssallad och Janssons. :-) Efter det vilade vi till Karlbertil Jonssons julsaga, måste säga att den är himla fin :-) Sedan var det dags för Julklappsutdelning, när den var över var jag ca 5000:- rikare. Fick dessutom ett par skridskor av Mor och Far, en Ipod av min käre storebror Henrik, tillbehör till min nya leksak av min andra broder Acke, en vacker duk av mamma, en underbar tavla av Farmor och Farfar och mina Fastrar (fick den 23:e), en hockeypyjamas av mina kusiner + lite annat småtjafs :) TV-kvällen avslutades med Svensson, Svensson och sedan fortsatte julglädjen in i kyrkan. På samma rad som mig satt mina älskade kompisar Lovisa, Jennie och Helen. :-) Sedan var aftonen slut, i samma takt som brandlarmet pep i kyrkan önskade jag mina vänner en god fortsättning och hoppade in i bilen. Julen är över, men glädjen av alla fina människor jag har omkring mig, och längtan efter min födelsedag finns kvar. En lyckad jul!

M firade med sin familj ute på ön. Av mig fick han ett scrapbooking album, kanske kan lägga in en bild på det innom en snar framtid.

Ikväll laddar jag ner avsnitt av Gossip Girl och fyller min nya Ipod med ljuvlig musik.

Tack och hej, trevlig helg!

GOSIPP GIRL

Jag måste erkänna, jag håller på att bli besatt av detta sjuka program. Det är verkligen inte min stil
att vara upp över öronen förtjust i någon såhär löjlig serire, men åhh..så bra :-)



Chuck Bass.

Man borde kanske ladda ner någon säsong eller två.. kanske...

Leka veterinär och rimma...

Dagen har vart ganska trött idag, vaknade vid elva och var fortfarande sömnig. Konstigt. Lyckostar alla er som fick se Actually Love igår, jag satt på rummet och surade :-(   Sedan var det frukost, älskar jul, då äter jag julskinka på mackorna varje morgon. Dessvärre får jag inte dricka The på tio dagar och det drar ner frukostbetyget en aning. Suck.
Sedan stog det ridning på schemat, tittade när pappa slog på två skor på Black och sedan red jag honom. Efter det tog jag ytterligare en sväng med Kasper. Sedan lekte jag veterinär, spännande! Jag fick nämligen vaccinera Kasper helt själv, det var ballt. Satte sprutan helt rätt och sen var det klart. Framtida yrke?


                                      
                                                                          Hyffsat mysig häst den där kasper. :-)

Nu vänter jag på att skägget i brevlådan ska börja, bara 15 minuter kvar. Sen stannar jag kvar framför TV.n för att Gosipp Girl börjar klockan 19:00 på 5:an. Tjoho!!

Efter det blir det julklappsinslagning och rimmstuga med pepparkakor och (kanske) glögg. Julmys. Kanske kan lägga upp några roliga rim om jag får tid över sen. :-) Alltid roligt med rim.

Julbord och julklappstips

Det årliga julbordet på Hagen är härmed ett vackert minne. Till mina 12 besökare bjöds det på allt från skinka till lax, nybakt brytbröd och de självskrivna köttbullarna. Till efterrätt bjöds det på choklad i dess olika former, de poppulära "Rocky Road"  tog slut under Martinas frosseri ;-)   

                               
                                            En härlig, men ack så mörk bild visar lite av trevligheterna.

Endast 3 dagar kvar till julafton,
och för många, dock inte för mig,
börjar julklappsstressen sätta igång.
Några få konkreta tips kan alltid vara till hjälp, även om det oftast
är mest uppskattat med personliga juklappar.

JULKLAPPSTIPS.



- En upplevelse (det är inte för inte som det är årets julklapp). Kan vara en trevlig Bio vistelse, se t.ex. Yes, man! eller annan feelgood-film. Kanske vill du ge bort en konsertbiljett, en lunch eller middag på en trevlig resturang. Den perfekta presenten till någon man kanske inte träffar så ofta kan vara en middag. Då får man verkligen en chans att utnyttja tiden till allt möjligt prat, desstom får man maten på köpet.

- En julkorg. Fyll en fin korg med mat, godis, the(eller kaffe), ost, god dryck och annat smått och gott.

- Fina, tjocka strumpor eller möjligtvis ett par fina tofflor. IKEA har världens mysigaste tofflor för 29:-.

-Hembakat. Ett hett tips är att baka kolor och slå in dom i fint papper. Lägg dem i en tjusig burk och lägg din gåva under granen.

-Ett fotoalbum, men det ska självklart vara kort i det, annars är det inget roligt.

-Till Mor- och Farföräldrar är det perfekt att ge bort en fotokalender. Samla ihop 12 fina bilder på dig (och befintliga syskon) och lämna in till en fotoaffär. De fixar en superfin kalender för en si sådär 200:- , som hittat!

-Ge bort pengar till bättre behövande. Numera kan man ge bort "checkar" med pengar som man har skänkt till en hjälporganisation. UNDERBAR idé.

Kom ihåg, det är tanken som räknas. Jag öppnar mycket hellre ett paket som är inslaget med varlig hand, omsorgsfullt utvalt och personligt, än ett paket som kostar av det dyrare slaget och som är inslaget av en sur kassörska på MQ. Ni förstår kanske vad jag menar. Det är bättre att ge någon någonting som är litet men fint, än något som kostar mycket pengar och inte alls har stått på öskelistan.


På återseende...





Den perfekta julklänningen...


Jag har sett en underbar klänning från Bondelid, den finns i MQs affärer,
men jag har ännu inte hunnit titta på de live.
Den är i mjukt bommulstyg och med vackra brodyrer på (om jag minns rätt).
DEN vill jag ha :)

Någon annan stans där man kan hitta en tjusig klänning, gärna röd?!

Längesen nu..


Det var ett tag sen jag var här inne och skrev nu. En hel vecka till och med, OMG. Jag har blivit en riktigt bloggare ;-)
Anledningen till min frånvara är ett väntande nationellt matte D - prov. Provet i ära skrevs idag och jag hoppas och håller alla tummar jag har för att det ska ha gått bra och att jag ska vara nöjd när jag ser resultatet. Det känns i alla fall skönt att ha det gjort, nu är det äntligen ur världen. 

                                     
                           Detta hade jag på mig för några dagar sen. Det blev lite mycket svart kanske,
       därav det mörka kortet. Men mitt älsklingsskärp för 4 kr (Cubus) hänger med min midja i vått och tort. 


                                                                 

För första gången i hela mitt liv, har jag haft på mig jeans med högmidja. Det var lite läskigt, nästan så man blev höjdrädd. Se vad som pryder mina höfter, jo, mitt älsklingsskärp.

                                   

Idag har vart en dag befriad från matte-stress, underbart! Efter provet sorterade jag undan alla mina tankar angående matten och återgick till att bli mig själv igen :-) Moch fina Fredrika är två sötnötter som gör mig glad, speciellt när jag välkommnas på morgonen med varma kramar, det gillar jag ! 

För övrigt har jag börjat att förbereda inför mitt årliga julbord. Mamma hade köpt en duk. Jag har satt en pepparkaksdeg, och bakat en marknadspepparkaka. Till sist bakade jag kladdkaksmuffins som jag ska bjuda Itlalienskagruppen på under vårt lucia-mys på Fredag.
Receptet hittar ni här : http://mariaskakburk.blogg.se/2008/may/seg-chokladdrom.html#comment


                                      Snart blir det middag och sedan fysträning+ispass. TREVLIGT!

Stackars min pojke...


Stackars M, på svetsen igår (måndags) så fick han en svetsloppa
innaför kläderna. Han blev ordentligt uppvärmd av denna lilla olycka
och det hela slutade med 1:a och 2:a gradens brännskador på vänster arm.
STACKARS M!


Men för att göra min pojke lite gladare, köpte jag lite godis och pysslade
ett fint kort till honom och kramade honom hela dagen.



Tänk vad lite pyssel kan göra :-)


LAGER 157

I Lördags var jag och MLager 157 i Gällstad. Vi lånade päronens bil, gick upp tidigt, åt frukost i bilen, körde nära vägrenen hela vägen, körde fel, tankade, och kom fram, i nästan beräknad tidpunkt.
På lager var det julklappshandel som gällde. M köpte klart alla sina julklappar där, avundsjuka jag har 3-4 kvar att köpa. Lager är i vilket fall som helst BÄST på klappar. 

Jag köpte dessutom en för tidig julklapp till mig själv. Drömjackan från Henri Lloyd. Pengarna på kontot lyste med sin frånvaro efter detta köp. Den var iallafall nedsatt, från 3999:- till 2999:-, då slår man till :-)

                                     
                                                                      Trevlig jacka som värmer mig under vinter.

                                                          
   
M köpte inte bara julklappar, han hittade dessutom lite snygga kläder och dessutom, EN LIKADAN JACKA SOM JAG KÖPTE! Vi ser nu mera ut som ett tvillingpar. :-) 


                                    
                                             En supersöt mössa som jag, va någon konstig anledning inte köpte. 

                                     
                                                 Lilla M var ledsen när vi skulle åka hem, stackars liten :-)

                                                  TACK
för en otroligt trevlig dag M.  Du gör mig lycklig :-)

RSS 2.0