Focaccia
Idag har jag bakat focaccia, världens godaste, finaste och mest lättbakade bröd. Detta smarriga bröd är den perfekta uppladdningen inför hockeymatchen mot Rönnängs. Snacka om vilken seger vi kommer ta... : -)
FOCACCIA.
Ingridienser:
25 g jäst Blanda jäst med lite av det fingervarma vattnet.
3 3 dl vatten Tillsätt olja, salt och mjölet gradvis.
1 tsk salt Smeten ska vara lite klibbig och behöver inte knådas.
2 msk olivolja Låt jäsa 30-40 minuter.
ca 7 dl vetemjöl Häll upp smeten i en långpanna och platta ut med mjölad hand.
svarta oliver Låt jäsa i ca 30 minuter.
färsk rosmarin Pensla på oljan och strö på saltet, tryck ner oliverna i brödet.
Grädda i ugnen, 225 grader i ca 15 minuter.
flingsalt
3 3 msk olivolja Skär upp i bitar och NJUT! Brödet går bra att frysa.
FOCACCIA.
Ingridienser:
25 g jäst Blanda jäst med lite av det fingervarma vattnet.
3 3 dl vatten Tillsätt olja, salt och mjölet gradvis.
1 tsk salt Smeten ska vara lite klibbig och behöver inte knådas.
2 msk olivolja Låt jäsa 30-40 minuter.
ca 7 dl vetemjöl Häll upp smeten i en långpanna och platta ut med mjölad hand.
svarta oliver Låt jäsa i ca 30 minuter.
färsk rosmarin Pensla på oljan och strö på saltet, tryck ner oliverna i brödet.
Grädda i ugnen, 225 grader i ca 15 minuter.
flingsalt
3 3 msk olivolja Skär upp i bitar och NJUT! Brödet går bra att frysa.
Kommentarer
Postat av: M
Väldigt mycket vatten till 7 dl mjöl..hoppas ingen har testat att baka efter det receptet:P
Trackback